Všechno co mám ráda
lifestylový hobby magazín pro moderní a sebevědomé ženy.

Poznejte léčivou sílu Právenky latnaté

Poznejte léčivou sílu Právenky latnaté

Posilte svou imunitu

Právenka latnatá (latinsky Andrographis paniculata) je široce používána k léčbě běžného nachlazení, chřipky, infekcí horních cest dýchacích a řady infekčních onemocnění.

Právenka latnatá (nebo také Měkýn latnatý) je původem z jižní Indie a Srí Lanky, ale našli byste ji také v Číně, Thajsku, Indii a Pákistánu. Vyrůstá jako malý keřík na řadě stanovišť na pláních, kopcích i na pobřežích. Libuje si na slunci nebo v polostínu. Dorůstá do výšky 45 až 120 cm. Její zelené kopinaté listy jsou dlouhé až 12 cm a nemají žádnou vůni. Květy mají bílou barvu s bledě fialovými pruhy. Pro léčivé účinky jsou využívány listy a stonky již od pradávna. Po staletí je využívána v ájurvédské a tradiční čínské medicíně. Díky své hořké chuti je používána jako náhrada za chinin. Přes její zázračné schopnosti není vhodná pro lidi trpících onemocněními žlučníku, vysokým krevním tlakem, srdečními nebo ledvinovými chorobami ani kojící či těhotné ženy.

Ačkoli se u nás jedná téměř o novinku, ve světě se stala Právenka latnatá velkým hitem a nedostatkovým zbožím. Česká společnost Herbal World včas vsadila na svůj instinkt a této zázračné plodiny má dostatečné množství pro zákazníky v celé Evropě. Najít ji můžete ve formě prášku ze sušených listů v kapslích IMUNworld. Ty se používají k léčbě běžného nachlazení, horečky, při průjmech nebo onemocnění žloutenkou. Jsou skvělé jako tonikum zdraví pro játra a kardiovaskulární systém nebo jako antioxidant. IMUNworld je opatřen certifikáty o zdravotní bezpečnosti od SZÚ a GMP, jehož cílem je zvyšovat bezpečnost léčiv, potravin a kosmetiky.

Léčebné účinky Právenky latnaté
👉 Pomůže vám při léčbě běžného nachlazení a chřipky a od infekcí horních cest dýchacích.
👉 Je skvělým pomocníkem v boji proti infekčním onemocněním.
👉 Pomůže vám během střevních viróz.
👉 Posiluje imunitu.
👉 Má silné protizánětlivé účinky.
👉 Napomáhá předcházet vzniku krevních sraženin.
👉 Je nabitá antioxidanty.
👉 Snižuje hladinu cukru v krvi.

Společnost Herbal World nabízí kromě IMUNworldu další produkty prospěšné vašemu zdraví:
STRONGMANworld s hlavní složkou Kempferií drobnokvětou (z anglického označení Black ginger – zázvor černý) je vhodný pro ženy i muže, kteří rádi sportují, nebo se cítí unaveni a nemají dostatek energie. Jako přírodní antioxidant působí příznivě na škodlivé volné radikály a tzv. oxidační stres, který hraje roli nejen při celkové únavě organismu, ale i stárnutí.
HEMOworld s hlavní složkou Žumenem čtyřhranným (Cissus Audrangularis) je vhodný pro všechny, které trápí nepříjemný pocit, svědění a pálení! Žumen čtyřhranný navíc podporuje hubnutí, a proto je oblíbený u žen!
URINworld s hlavní složkou Trubkovcem osinatým (Orthosiphon Aristatus) přispívá k normální funkci močového ústrojí. V každém ročním období je močové ústrojí vystavováno častému výkyvu teplot, lehce tak může dojít k prochladnutí. Trubkovec osinatý podporuje normální funkci ledvin, močového měchýře a močových cest.
GRENADEworld s obsahem granátového jablka vypěstovaného na asijských BIO plantážích. Granátové jablko, silný antioxidant, přispívá k normální funkci kardiovaskulárního systému, optimalizuje krevní tlak a pružnost cév. Napomáhá k přirozené hladině cukru a cholesterolu v krvi. Působí příznivě při fyzickém výkonu a u mužů zvyšuje hladinu testosteronu.

FOTO: Herbal World a Unsplash