Všechno co mám ráda
lifestylový hobby magazín pro moderní a sebevědomé ženy.

Chutná vám máslo? Ramu si zamilujete!

Chutná vám máslo? Ramu si zamilujete!

Má 100% složení z přírodních zdrojů!

Ramu 100% rostlinnou alternativu másla můžete použít nejen k natírání, ale také k vaření a díky 79% obsahu tuku, je vhodná i na smažení nebo pečení, ačkoliv neobsahuje žádné živočišné tuky. Je ideální pro každého, kdo si chce pochutnat a přitom zodpovědně přistupovat k životnímu prostředí, protože má ve srovnání s máslem o 50 % menší uhlíkovou stopu*.

Kvalitní produkty a potraviny šetrné k životnímu prostředí se těší čím dál tím větší oblibě. Rama 100% rostlinná alternativa másla tyto podmínky splňuje. Navíc je lahodná a krémová. Obsahuje 100% složení z přírodních zdrojů, neobsahuje umělá barviva ani konzervanty. Je zcela bez laktózy. Můžete ji používat stejně jako máslo. Obsahuje kvalitní rostlinné oleje, a to ji předurčuje k plnohodnotnému využití ve studené i teplé kuchyni. Vedle mazání ji lze bez obav používat k vaření, smažení i pečení, zkrátka, jí můžete v receptech používat stejně jako máslo. Díky svému 100% rostlinnému složení je vhodná pro lidi s potravinovými intolerancemi, pro vegetariány a vegany i pro všechny, kteří chtějí omezit nebo vyloučit živočišné tuky ze své stravy.

Inspirace pro vaše vaření

Vánoční linecké

Na cca 20 kousků budete potřebovat:
200 g Rama 100% rostlinná alternativa másla
300 g mandlové mouky
100 g cukr moučka
1 lžička citrónové kůry ideálně BIO citron
10 g vanilkového cukru
50 g marmelády-rybíz (nebo dle chuti)

Mouku a cukr promíchejte v míse. Přidejte Ramu nakrájenou na kostky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Vypracujte na soudržné těsto.
Připravené těsto zabalte do fólie a nechejte chvíli odpočinout v chladu. Odleželé těsto pak vyválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 0,3 cm.
Z těsta vykrajujte jednotlivá kolečka. Polovinu koleček pak vykrojte ještě jednou ve středu s menším kolečkem. Přeneste na plech vystlaným péčícím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 160 °C asi 8 až 10 minut.
Upečená kolečka nechte vychladnout a slepte je marmeládou.
Před podáváním pocukrujte.

Více receptů najdete na www.rama.com/cs-cz/cz

*Vycházíme z odborných posudků společnosti Quantis 2020, která zpracovala a srovnala životní cykly 100% rostlinného másla a běžného másla prodávaných v České republice. Přechodem z jedné 250 g kostky másla na 250 g balení 100% rostlinného másla ušetříte planetě 1,8 kg ekvivalentu oxidu uhličitého.
Více informací najdete na www.rama.com/cs-cz/cz.